Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Száz éve is öltöztették a cicákat

2012.10.07

 A mai korban számítógépes animáció és a speciális effektek segítik a fotósok munkáját, és ha valami különlegeset látunk, azonnal hitetlenkedve megállapítjuk: biztosan számítógépes trükk. Az 1900-as évek elején azonban ilyen lehetőségekkel nem élhettek a fotósok, sok-sok türelemre, szerencsére, és persze ötletre volt szükségük. Vagy ahogy Mr. Frees mondta: "Ezeket az élő állatokról készült, szokatlan fényképeket csak a végtelen kedvesség, türelem tette lehetővé."

 
Harry Frees állatfotói szerepeltek anno a képeslapokon, magazinokban, könyvekben, de a hirdetési anyagokon is. Sőt, amikor ideje jutott rá, akkor kedves történeteket is írt a képekhez, melyekből gyermekkönyvek születtek.

 

"A nyulakat a legkönnyebb beöltöztetni, de képtelenség őket többféle emberi pózban lefotózni. A kiskutyák nagyon tanulékonyak, de a legnagyszerűbb színészek a macskák. A disznót nehéz kezelni, de időnként fantasztikus dolgokat produkálnak. A legjobb a kölykökkel dolgozni, amikor 6-10 hetesek. Érdekes, hogy a cica figyelmét a látásán keresztül lehet a legjobban lekötni, míg a kutyák inkább a hangokra figyelnek" - nyilatkozta 1937-ben a fényképész a Life magazinnak a munkáiról. 

 

Frees állatfotós karrierje akkor kezdődött, amikor 1906-ban egy születésnapi partin leesett az asztalról egy papírkalap, és egy cica fején landolt. A férfi lefényképezte a macskát, és onnantól nem volt megállás. 

 

A különc fotós munkája olyan fárasztó volt idegileg, annyira kellett koncentrálni, hogy a megfelelő pillanatot ne szalassza el, hogy évente csupán 3 hónapot fényképezett, a többi időt pedig újabb beállítások kitalálásával és a kellékek beszerzésével töltötte. 
 

 

 


 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 


Utolsó képArchívum

Naptár
<< November / 2018 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 27781
30 nap: 630
24 óra: 15